Pusť myš aneb stokrát nic umořilo…

Publikováno: 13.11.2018
Rubrika: Zdravá záda

Sice máte monitor před sebou, výška židle se zdá dobrá, za zády overball a přesto záda bolí. Nejsem věštec, ale vím, že někdy je potřeba oko odborníka, který vidí i to, co vám připadne bezvýznamné, co při jednorázovém pohybu neuškodí, ale když takto sedíte hodinu a víc, už se ukáže ve své síle, protože platí, že stokrát nic umořilo nejednoho zaměstnance.

Protáhnout se nestačí. Některé svaly totiž potřebují posílit, jiné naopak potřebujeme protáhnout, abychom dosáhli optimálního napětí a předešli tak svalovým dysbalancím.

Půlhodinka jednou za týden nic nezachrání, ale dozvíte se, že jen úklon hlavy a projití se na obědovou pauzu prostě nestačí. Ve cvičení na vašem pracovišti použijeme pomůcek, které mají všichni zaměstnanci po ruce – stůl, židli, opřeme se o zeď…ale také míčky, rollery, PETky s vodou(nebo pískem:))  naučíme se, jak využít aktivně čas, když čekáme na stodvacátou kopii papíru, či než se načte na obrazovce požadovaná stránka ( třeba o tom jak správně sedět)…

Půlhodinka, kdy nejen přijdete na jiné myšlenky, ale objevíte, že i v práci můžete používat nejen klávesnici, ale také svaly. A půl hodinu si nemusíte nic psát, stačí, že si to vaše tělo zapamatuje :).

 

Cvičení pro firmy, přímo ve firmě.